Information
 

Advisory board för konstnärlig forskning på SKH

2019-09-17

Forskningscentrum på Stockholms konstnärliga högskola (SKH) har inrättat en advisory board för konstnärlig forskning, dels för att diskutera och få feedback på den konstnärliga forskning som bedrivs inom SKH men också för att arbeta med SKH:s publikationsserie.

Syftet är att vi ska få syn på det vi gör och vad vi skulle kunna utveckla vidare. Det kommer även att öppna möjligheter för oss att knyta nya kontakter och skapa nya nätverk internationellt.

De hittills engagerade är Jyoti Mistri, Martin Hargreaves och Napo Masheani.

Napo Masheane föddes i Soweto, växte upp i Qwaqwa (Free State) och har en Marketing Management, Speech & Drama och masterexamen i Creative Writing från Rhodes University. Hon är dramatiker, manusförfattare, poet, storyteller, scenregissör, översättare och hyllad artist på både internationella och nationella scener.

Napo credit Siphiwe Mhlambi_1100x620.jpg
Napo Masheane, Photo credit:Siphiwe Mhlambi

Jyoti Mistry är professor i film vid Akademi Valand på Göteborgs universitet. Hon arbetar med film både som forskare och som konstnär. Hon har gjort kritikerrosade filmer i flera genrer och hennes installationsarbete kommer ur filmiska traditioner men kontextualiseras ofta om utanför den linjära filmupplevelsen.

Jyoti Mistry BIO_1100x620.jpg
Jyoti Mistry

Martin Hargreaves är dramaturg, författare och performer. Hans fokus ligger inom samtidens dans och queer performancekonst. Han ger workshops, skriver konstnärspublikationer och använder olika performancepraktiker för att kunna sprida sin forskning i olika format. 2003 fick han en doktorsexamen för sin avhandling med titeln Performativity, Spectrality, Hysteria

Martin Hargreaves_1100x620.jpg
Martin Hargreaves