Information
 

Jibz Cameron

I över 15 år har den hyllade amerikanska performancekonstnären Jibz Cameron presenterat sitt multimediala performanceverk och alter ego Dynasty Handbag runt om i hela världen. Möt henne på SKH Dance Open Lectures i ett samtal om det queera kändisskapet, tidiga influenser och hur man kämpar vidare som konstnär under globalt sammanbrott. Samtalet hålls på och i samarbete med Moderna Museet. Välkommen!

Jibz Camerons alter ego Dynasty Handbag har mött publik på så väl stora konstarenor som på sunkhak och i städskrubbar. Det uppmärksammade performanceverket har utropats av The New York Times till ”den roligaste och mest tonsäkra föreställning som setts på flera år” och kallats ”skandalöst smart, grotesk och innovativ” av The New Yorker.

Tisdagen den 8 mars kommer Jibz Cameron till Moderna Museet för ett nära samtal om performancekonst, tidiga influenser och resan mot queert kändisskap. Hör henne berätta om sitt gränsöverskridande konstnärskap och hur man kan kämpa vidare som konstnär under ett globalt sammanbrott.

Jibz Cameron

Jibz Cameron har skrivit och producerat flera performanceverk, videoverk och två album med egenskriven musik. Hennes alter ego Dynasty Handbag har presenterats på konstarenor som New Museum of Contemporary Art, The Broad Museum, Hammer Museum, REDCAT, The Kitchen, BAM och Centre Pompidou.

2020 tilldelades hon Creative Capital Award och fick stipendiet United States Artist Grantee 2021.

Jibz Cameron är också producent och värd för Weirdo Night, ett populärt komedi- och performance-evenemang som hålls en gång i månaden i Los Angeles. Hennes film Weirdo Night, regisserad av Mariah Garnett (en filmversion av liveshowen) blev uttagen till Sundance Film Festival 2021.

Jibz Cameron deltar också i performanceverket ”En gaybar som kallas Överallt” som är en del av utställningen ”Every Ocean Hughes: Levande tid” på Moderna Museet. 

Foto: Dynasty Handbag at Zebulon, Los Angeles, 2018 av Indra Dunis

skhdanceopenlectures_22_1100x620.jpg

SKH Dance Open Lectures

Danskonstnärer, teoretiker och lärare som är kopplade till SKH:s institution för dans delar med sig av sina arbeten och tankar i olika former och format. SKH Dance Open Lectures är öppna för allmänheten, gratis och kräver ingen platsreservation.

Välkommen!

2022