Information

Departure

Studenter i Mimskådespeleri bjuder in till festivalvecka med tolv rykande färska föreställningar de själva skapat.

Under festivalen Departure spelar tolv föreställningar varje dag. Föreställningarna skapar sistaårsstudenterna på Mimskådespeleri själva. De väljer både föreställningens form och material och under kursens gång ges de möjlighet att undersöka sitt personliga och konstnärliga uttryck.

Med tanke på den nuvarande Corona-situationen har vi förlängt spelperioden samtidigt som vi begränsar antalet publikplatser per föreställning. Allt för att ge er och studenterna rimliga och säkra möjligheter att mötas i teaterns fascinerande världar.

Välkommen till Departure och få en inblick i examensstudenternas innersta och yttersta tankar och visioner.

Föreställningar

Program

  • Lördag 2 oktober kl 12:00-20:45
  • Måndag 4 oktober kl 12:00-20:45
  • Tisdag 5 oktober kl 12:00-20:45
  • Torsdag 7 oktober kl 12:00-20:45
  • Fredag 8 oktober kl 12:00-20:45
  • Lördag 9 oktober kl 12:00-20:45
  • Måndag 11 oktober kl 12:00-20:45

Se alla tider dag för dag
Se alla tider föreställning för föreställning

Följ evenemanget på Facebook

Bokning

Boka dina biljetter här. Biljetterna kostar inget, men vi rekommenderar att du förbokar för att vara säker på att få en plats. 

Gruppbokning för skolklasser 

Du som vill boka för din gymnasieklass eller andra skolklasser erbjuds boka via mejl till producent Katarina Tillberg - katarina.tillberg@uniarts.se. Ange hur många ni är, när ni kan komma och om det är någon eller några föreställningar ni helst vill se. 

Bokning för scenkonstbranschen

Även om det skulle se fullbokat ut så finns det reserverade platser för dig som arbetar inom scenkonstbranschen och vill se våra mimskådespelarstudenter. För att boka kontakta katarina.tillberg@uniarts.se. Ange namn, viilka föresätllningar du vill se och vilka dagar/tider du kan. 

Hämta dina biljetter i tid

Du som har bokade biljetter måste hämta ut dem senast 15 minuter innan föreställningen börjar, för då släpps de till reservlista!

Reservlistor upprättas på plats i biljettkassan på Valhallavägen 193 samma dag som föreställningen spelar. Du kan alltså bara ställa dig på kö till en fullbokad föreställning samma dag som den spelar. Biljettkassan öppnar kl 11.30 varje dag.

Avbokning

Eftersom antalet platser är begränsat och många vill se föresätllningarna så är det viktigt att du avbokar biljetter som du inte kommer använda. Det gör du i så fall via mejl till biljett.skh@uniarts.se. Ange ditt namn, vilken föreställning du bokat till, samt datum och klockslag. 


Mimskådespeleri 2022

Mimskådespsleri2022_fotoJonasJorneberg_webb.jpg

Stående bakre raden: Amina Avdiç, Andreas Anterot, Isabell Gustavsson, Fabiola Cruz, Katja Wester.
Stående och sittande främre raden: Anna-Riina Virtanen, Ellen Vestermark, Tehilla Blad, Karu Wallin, Meera Ryan, Fabian Hedlund, Staffan Kolhammar.

Den här kandidatklassen i Mimskådespeleri tar examen i juni 2022. 

Foto: Jonas Jörneberg


Departure-historia

Departure hölls första gången 2004 och vi har genom åren bjudit in skolklasser, scenkonstbranschen och andra teaterintresserade till oss för att se och möta framtidens skådespelare i sina egna föreställningar. 

Festivalen är en redovisning av kursen Det egna projektet under sista året på kandidatprogrammen Mimskådespeleri och Skådespeleri. Studentens uppgift är att skapa en egen föreställning, där hen själv ansvarar för uppsättningens helhet. 

Utgångspunkten för arbetet kan vara en bild, en rörelseidé, ett musikstycke, en text, ett personligt minne eller något annat.

Flera av föreställningarna har fått leva vidare efter utbildningen och alumnerna har spelat dem på scener runt om i Sverige.