Information
 

Communal rope

Välkommen att medverka i "Communal rope", ett verk som kommer vara sex timmar på Stockholms gator 4 september klockan 10.00-16.00!

Alla är välkomna att delta i Communal Rope och som publik är du med och bildar en tillfällig ”community” som tillsammans för ett rep genom Stockholms gator.

Den 4 september kl 10.00 går ni från Welds lokaler på Norrtullsgatan 7, via Dansens Hus vid Norra Bantorget till MDT på Skeppsholmen. Det blir en sex timmar lång samling som långsamt rör sig genom staden. Du väljer om du vill delta i hela upplevelsen eller delar av den. Publikvärdar finns med under resans gång.

SKH:s kandidatstudenter i Dans år 2, deltar och är medskapare till verket som är initierat av den svensk/brasilianska konstnärsduo QUARTO, Anna Mesquita och Leandro Zappala. Duon har länge arbetat tillsammans med konstnärer och forskare inom interdisciplinär konst, som involverar både teori och praktik. De är engagerade i filosofiska frågor om maktrelationer och kroppens gränser.

Allt tog sin början ett decennium tillbaka som ett spännande men samtidigt mödosamt möte mellan det tusen meter långa tunga svarta repet och oss två. Nu, efter många nya former av detta första inledande möte, har tiden kommit för oss att dela av oss med repet. I stället för att låta det löpa och knytas bara mellan oss själva släpper vi taget om repet, för att låta det dras, sträckas ut och färdas bland andra och genom stadslandskapet

Läs mer om Communal rope på Dansens hus webbplats

OPEN CALL: Är du dansare eller scenkonstnär och vill vara med från början?

Fram till midnatt 9 juli kan du som är dansare eller annan scenkonstnär anmäla ditt intresse att vara med och skapa verket Communal rope. Repetitioner hålls på Dansens hus och på SKH 23 augusti – 4 september.

Ersättning utgår för alla arbetstimmar.

Skicka ditt CV och kort motivering om varför du vill vara med i det här verket till production@quartoperformance.com. För mer information, mejla nina.overli@gmail.com

Medverkande

Koreografi, koncept: Anna Mesquita, Leandro Zappala

Dramaturgi: Igor Dobričić

Bildkonstnär: Pol Matthé

Video: Lumination of Sweden och Mila Ercoli

Production: QUARTO och Nordberg Movement

Koordinator: Nina Overli

Med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm

En samproduktion mellan Weld, MDT och Dansens Hus i samarbete med Stockholms konstnärliga högskola

Foto: QUARTO, Leandro Zappala