Information
 

SKH Film - och Mediadag på Tempo Dokumentärfestival

Masterstudenter och -lärare från institutionen för film och media, bjuder in dig till en dag med presentationer och mingel på Sveriges största dokumentärfestival Tempo.

Work in progress presenteras av masterstudenter i Dokumentära processer 

Kl 09:00-10:30 i Teater Tre

Masterstudenter i Dokumentära processer från Stockholms konstnärliga högskola (SKH) presenterar sina projekt. Upplägget är sju minuter presentation och sju minuter för bransch och publik att ställa frågor för att sedan ha chansen att nätverka med varandra. Studenterna har arbetat med sina projekt i två år och är nu i slutstadiet av produktionen. Projekten kommer presenteras i sin helhet i juni under sin examination på SKH (på engelska).

Masterstudenter i Dokumentära processer

Läs mer


Urgent Pedagogies av masterstudenter från Art of Impact

Kl 10:45-11:45 i Teater Tre

SKH:s masterprogram The Art of Impact presenterar resultaten av sitt Outpostprojekt i Brasilien. Projektet är utformat för att ge stöd till studenternas inlärningsprocesser och utmana deras koncept av samhälle, kultur och konst, samt att hitta nya perspektiv för att utveckla sina konstnärliga praktiker genom bland annat samarbete och utforskande av det osäkra. Verken som presenteras har olika format, och bygger på praktiker från dokumentära undersökningar och olika mediala teman från LGBTQ+ communityn och aktivism (på engelska)

Läs mer


Internationell samproduktion av dokumentärer - en översikt

Lektor i Film- och medieproduktion Costanza Julia Bani
Kl 12:15-13:15 i Teater Tre

SKH presenterar ett seminarium som hålls av Costanza Julia Bani, lektor i film- och medieproduktion, samt producent på Fasad Production AB, kring temat internationella samproduktioner med fokus på dokumentärer som jobbar med impact. Föreläsningen ger en översikt över möjligheter att söka stöd under utvecklingsfasen, vilka filmmarknader som går att besöka, hur man hittar finansiärer och samproducenter, olika distributionsplattformar, samt hur man når sin publik. (på engelska)

Läs mer


SKH minglar: The Documentary Goes Konstvärlden

Professor i Radio Bengt Bok och konstnären Sonia Hedstrand  
Kl 17:30-19:00 i T8ng

Professor på SKH, Bengt Bok, samtalar med konstnären Sonia Hedstrand om att ta det dokumentära in i konstvärlden med gallerier, installationer, museer - något som den traditionella dokumentärvärlden vet rätt lite om. Kanske en ny marknad uppenbarar sig? 
Vad skiljer dokumentären och konsten åt - i arbetssätt, uttryck och form? Och inte minst etiken? Hur mycket "friare" kan jag vara som konstnär jämfört med dokumentärfilmare?

Läs mer


Tempo Dokumentärfestival 2-8 mars 2020

Sveriges största festival för dokumentära uttryck. Sedan grundandet 1998 presenteras dokumentärer från hela världen som annars inte skulle nå en svensk publik. Tempo utgör ett unikt forum för att samlat presentera dokumentära verk över genregränser.

Biljetter och program