Skrivarverkstad för blivande doktorander
Information
 

Skrivarverkstad för blivande doktorander

Du som funderar på att söka en doktorandtjänst på SKH har nu möjlighet att delta i en skrivarverkstad. Institutionen för film och media bjuder in dig till en dag av kritiskt tänkande och skrivande. Sex tillfällen på svenska och sex tillfällen på engelska finns att välja på.
En dag av tänkande och skrivande som är uppbyggd som ett intensivt träningspass för hjärnan. En dag då du får tillfälle att ställa frågor. Hur skriver jag en ansökan om att bli konstnärlig doktorand? Vad innebär det att doktorera? Hur ser en forskningsfråga ut? På vilket språk ska jag skriva? Måste jag skriva? Hur ser vardagen ut som doktorand? Vad är institutionstjänstgöring? Kommer jag att bli någon annan? Måste jag köpa doktorshatt? Vad är ett procentseminarium? Hur ska jag hitta min röst i det jag har att säga? Vad innebär ny kunskap?
 
Institutionen för film och media bjuder in dig till en dag av kritiskt tänkande och skrivande. Skrivandet sker för hand. Telefoner och datorer är avstängda. I ett gemensamt skriv- och tankearbete skapas under en dag en forskningsmiljö. Skrivarverkstan ges i en version på engelska och en på svenska. Syftet är att underlätta för dig som funderar på att söka en forskarutbildning som konstnärlig doktorand i film och media.
 
Datum för workshops på svenska:

Tisdag 14 januari
Tisdag 21 januari
Tisdag 28 januari
Tisdag 4 februari
Tisdag 11 februari
Tisdag 18 februari

Workshopen ges även på engelska. Se datum för dessa här.
 
Praktisk information:
• Workshopen ges på Valhallavägen 189, Stockholm.
• Workshopen hålls mellan kl. 10.00 och 16.00.
• Sista anmälningsdag är en vecka före valt datum.
• För att workshopen ska starta ska det vara minst 4 och som flest 8 anmälda.
• Ansökningstiden till doktorandutbildningen är mellan 6 januari och 28 februari.
 
Anmälan:
Mejla till nils.claesson@uniarts.se eller ring på 070-6329369 och skriv datum du kan.

Nils Claesson som ger kursen är konstnärlig doktor i film. Han disputerade i september 2017 och är den första som examinerats vid Stockholms konstnärliga högskola.

Nils Claesson på Wikipedia