Information
 

Save the dates för Departure!

2020 års Departurefestival är 3-16 oktober. Boka in datumen! Biljetter släpps 8 september.

Årets Departure-festival går av stapeln 3-16 oktober på SKH Valhallavägen och bjuder på tolv aktuella och egenskrivna teatermonologer med examensstudenterna i skådespeleri.

​Med tanke på den nuvarande Corona-situationen har vi förlängt spelperioden med en vecka, samtidigt som vi begränsar antalet publikplatser per föreställning. Allt för att ge er och studenterna rimliga och säkra möjligheter att mötas i teaterns fascinerande världar.

Under festivalen kan du välja hur många av föreställningarna du vill se. Varje föreställning är max 45 minuter lång, så du hinner se de som startar en timme efter varandra.

Vi välkomnar särskilt skolklasser från gymnasiet och uppåt. Vill ni anmäla intresse för en grupp redan nu så går det bra via mejl till producenten katarina.tillberg@uniarts.se

Biljetterna kostar inget, men vi rekommenderar att du förbokar för att vara säker på att få en plats. Biljetterna släpps 8 september. 

Programmet med tider presenteras i början på september. 

Studenter i skådespeleri år 3

Det egna projektet

"Departure" är skådespeleristudenternas redovisningar som bygger på kursen Det egna projektet, förpackat i festivalformat.

Studentens uppgift är att skapa en egen föreställning där hen själv väljer material och form och ansvarar för uppsättningens helhet. Utgångspunkten för arbetet kan vara en bild, rörelseidé, text, ett musikstycke, personligt minne eller något annat.