Information

CirkusMania: Anatomy of Power av Emile Pineault och John Simon Wiborn

I en hybrid mellan samtida dans och akrobatik (över)exponerar John Simon Pineault och Emile Wiborn sig för publiken. I föreställningen Anatomy of Power pendlar de mellan ett radikalt jämlikt förhållande och obalanserade roller, vilket slungar in publiken i kärnan av en mjuk, underlig, sensuell och våldsam intimitet.

Anatomy of Power framförs som work in progress inom ramen för festivalen CirkusMania.

När Emile Pineault och John Simon Wiborn möttes upptäckte de sin gemensamma önskan att krossa gränserna mellan dans och akrobatik. De är cirkusutbildade på den nationella cirkushögskolan i Montreal och på Stockholms konstnärliga högskola.

Det här är en work in progress-presentation, ett publikmöte mitt i skapandeprocess.

Medverkande

Artister och regi: John Simon Wiborn, Emile Pineault
Kompositör: Marta Forsberg

CirkusMania

Stockholms nya cirkusfestival 
Från Alby till Täby 7–16 februari 

Stockholms cirkussfär har utvecklats i raketfart de senaste decennierna. Botkyrkas satsningar på cirkusen har gjort regionen internationellt känd som ett av världens mest bubblande cirkusnav och nämns i samma andetag som Montreal, Toulouse, Barcelona.

Stockholms konstnärliga högskola utgör idag en central plats för att driva den konstnärliga utvecklingen framåt, i såväl kandidat- som masters- och doktorsutbildningar i cirkus.

Hundratals cirkuskonstnärer har sedan millennieskiftet vuxit ur Botkyrkas och Stockholms interkulturella cirkusmylla, för att sedan blomma ut och möta publiken – ofta utomlands.

I februari 2019 introducerade Subtopia stolt CirkusMania, med siktet inställt på att bli Stockholmsregionens årligt återkommande cirkusfestival.  I denna andra upplaga får publiken från norrort till innerstan till söderort äntligen på bred front möta den mångfaldiga cirkus som spirat runt hörnet! Några inslag från andra håll kryddar till kompotten lite extra. Scener och kulturhus från Alby till Täby går samman i en gemensam kraftsamling för att visa hur spännande och varierad cirkusen av idag är. Föreställningar för alla åldrar, smaker och böjelser presenteras under en späckad vecka med inte mindre än 56 tillfällen att uppleva cirkus på 23 scener i 11 kommuner!

Kort sagt:

Det är rena CirkusMania.

Läs mer om CirkusMania och se hela programmet 7-16 februari!

In English