Information
Stockholms dramatiska högskola

Jaktscener från Nedre Bayern

Utbildningen i skådespeleri presenterar stolt årets examensproduktion Skådex19.
Premiär på StDH 10 maj. Fri entré.

Jaktscener från Nedre Bayern

av Martin Sperr

Det är första söndagen i september. Kriget som rasat i flera år är slut, men ändå fortsätter pansarvagnar att köra tvärsöver åkrar som just plöjts och kulsmatter hörs fortfarande från skogen om nätterna. Marias man är bara rapporterad saknad, men hon lät Volker flytta in ändå, när han återvände från kriget. Då kan hon få hjälp med Rovo som skickats tillbaka hem från anstalten eftersom han friskförklarats.

Tonka, som fyllt 18, fick följa med på karnevalen i år och sen dess är hon helt förändrad. Borgmästaren syns sällan till. Det är Georg, hans assistent som sköter det mesta av administrationen och arbetsledningen. Zenta har ärvt slakteriet av sin döda man men vet inget om korvstoppning. Paula har gått på kurs och har fått jobb i stan. Barbara har lägst lön, trots att hon är den som arbetar flest timmar, om en jämför. Knocherl, som kom till byn förra året, har öppnat Kiosk V, men jobbar också deltid i kyrkan. Hur Pastorn ska hitta pengar för reparationen av den sönderbombade orgeln är det ingen som kan svara på. När Abram hyr in sig hos Maria han också så hinner det inte gå mer än två veckor innan Peppo berättar för Paula att Abram, han har helt säkert suttit i fängelse eftersom han är… en ”sån där”.

Jaktscener från Nedre Bayern handlar om hur invånarna i en liten ort någonstans på landsbygden bara försöker bygga nåt slags liv igen. Men ännu går det inte att lita på någon annan än sig själv. Så när rykten börjar gå om att han som kommit till byn är en ”sån”, riskerar plötsligt alla att bli utpekade i det drev de själva dragit igång.

JAGDSZENEN AUS NIEDERBAYERN
Av Martin Sperr
Översättare: Monica Ohlsson
Förlag: Nordiska ApS, Köpenhamn

Konstnärligt team

Regi: Carolina Frände
Scenografi och kostymdesign: Charlotta Nylund
Ljusdesign: Karl Svensson
Maskdesign: Linda Goncalves
Rekvisitör: Linda Prejner
Slagsmålsintruktör: Ulf Rönnell
 
Producent: Katarina Tillberg
Tekniskt team: Pedro Martinez, Ragnar Fäst, Lina Benneth
Fotograf: Urban Jörén
Prefekt: Josette Bushell-Mingo

Medverkande skådespelarstudenter

I skådespelarklassen 2019 går även Oliver Mårback. Hans examensproduktion heter Natten är granne med stillheten och ges under Scenex19.

Speldatum

Föreställningen är 2 h 30 min lång, inkl paus

Torsdag 9 maj kl. 19 Generalrepetition
Fredag 10 maj kl. 19 PREMIÄR
Söndag 12 maj kl. 16
Måndag 13 maj kl. 14
Måndag 20 maj kl. 19
Tisdag 21 maj kl. 14
Tisdag 21 maj kl. 19
Torsdag 23 maj kl. 19
Fredag 24 maj kl. 14
Fredag 24 maj kl. 19
Lördag 25 maj kl. 16
Måndag 27 maj kl. 19
Tisdag 28 maj kl. 14
 

Länk till programmet som PDF