Information
 
Stockholms dramatiska högskola

Boksläpp: "Rörelsen först"

Hjärtligt välkommen till en afton med release av Lena Stefensons bok "Rörelsen först – om regi för rörelsebaserad scenkonst". Prat, mingel, musik och överraskningar!

På releasekvällen bjuds på ett presenterande samtal om boken. Intervjuare är Lena Nylén Tyrstrup, dramaturg, skådespelare och regissör. Dessutom rörelsemässiga överraskningar, mingel och musik med fenomenala Afrobeatos Dance Explosion.

Välkommen!!

Om "Rörelsen först"

Lena_Stefensson300-Foto_Anna_Ukkonen.jpgLena Stefenson, lektor i mimgestaltning på Stockholms konstnärliga högskola (SKH), har skrivit en reflekterande lärobok om konsten att koreografera/regissera rörelsebaserad scenkonst. Hon har skrivit utifrån egna erfarenheter som koreograferande regissör med exempel från olika uppsättningsarbeten samt egen och andras undervisning. Om man arbetar rörelsebaserat, hur börjar man? Hur kan man arbeta med tema, med berättelse? Vad är förhöjning?

Boken riktar sig till den som är, eller vill bli, koreograferande regissör eller aktör inom den rörelsebaserade scenkonsten med former som dans, mim och cirkus. Den riktar sig även till den som rent generellt vill göra sitt sceniska arbete mer fysiskt.

Boken är tillkommen som ett konstnärligt utvecklingsprojekt (KU) med stöd av SKH:s forskningsavdelning och institutionen för skådespeleri.

Beställ boken

Redan nu går det bra att beställa boken i vår webbshop Butiken.

Gå till Butiken