Information
Stockholms dramatiska högskola

Black Hole

Det finns inget botemedel, du är redan smittad.

Ingen vet när allt startade. Plötsligt började studenterna försvinna. En efter en flydde de dagsljuset och försvann in i skogen. Någon menade att man sett en tonåring med stora bölder i ansiktet snatta mat på Ica. Andra berättade att man sett en kvinna med svans. Under tiden fortsatte de vuxna som vanligt, förblev normala - kanske för att deras egen sexlust ebbat ut?

Under två exklusiva kvällar spelas den omslutande föreställningen ”Black Hole” - inspirerad av Charles Burns klassiska serieroman med samma namn - i Expo, Atlas-Copcos urblåsta utställningsbyggnad i Sickla. Som publik får du ensam vandra runt, utforska och ta del av karaktärernas öden på 600kvm.

Föreställningen är ett resultat av avgångsstudenterna på Stockholms dramatiska högskolas valbara kurs Site specific, där studenterna från olika utbildningar under fem veckor utforskat att skapa scenkonst i ett ”icke traditionellt scenrum” och att agera interaktivt med publik.

Projektet tas fram i ett samarbete mellan Stockholms dramatiska högskola och Atrium Ljungberg och handleds av Py Huss-Wallin, tidigare projektledare för scen- och konstprojektet Satans triologi som tog plats i AL’s lokaler under 2015-2017.

Medverkande avgångsstudenter från StDH