Information
DOCH

Splendour

Välkommen till Studio 16 på DOCH då våra kandidatstudenter i Dans år 2 framför Splendour. Premiär 6 mars. Totalt 15 tillfällen. Boka din biljett nu!

Föreställningen Splendour är på samma gång en övning, en show och ett dansgolv. Med hjälp av 90-talstechno väljer dansarna att göra ljuden i musiken; att vända på orsakssambandet mellan musik och dans genom att låta dansen föregå musiken. I en bokstavlig översättning av ljud, och genom att undvika all kreativitet, framträder dansens arbete och kollektivitet i detta förkroppsligande av musiken.

Splendour siktar inte på uppfinningsrikedom utan vänder sig från den improvisation som hyllar individuella val och självförverkligande. Istället försöker föreställningen nå en faktisk upplevelse av självbestämmande. Genom att arbeta med de känslor och reaktioner som uppstår i samma ögonblick som ljudet träffar oss skapar Splendour illusionen att kropparna orsakar ljuden. Technon uppmuntrar till en dans där ingen är beroende av någon annan, men där vi insisterar på att göra det tillsammans. På samma sätt bärs stycket av den delade övertygelsen hos både dansare och publik.

Medverkande:
Shiraz Amar
Aurore d'Audiffret
Jennie Bergsli
Molly Engblom
Anna-Maria Ertl
Sonja-Riitta Laine
Corinne Mustonen
Danilo Alexandre
Morgane Nicol
Julia Nylander
Klara Sjöblom
Anna Skorpen
Alexander Talts
Klara Utke Acs
Miranda Wallmon
Caitlin Dear
Papis Faye

Koreografi: Stina Nyberg

Ljusdesign: Chrisander Brun
Ljus- och ljudteknik: Kali Malone
Produktion: DOCH


Tidigare utvecklat med hjälp av: Kim Hiorthoy, Luís Miguel Félix, Ilse Ghekiere, Nadja Hjorton, Lisa Janbell, Sidney Leoni, Maryam Nikandish, Zoë Poluch, Juli Reinartz, Rebecka Stillman and Uri Turkenich.

Boka din biljett nu! Evenemanget är kostnadsfritt.

Totalt ges 15 föreställningar.