Foto av Einar Kling Odencrantz, Closing Acts 2018
Information
 

SKH deltar i Järvaveckan

Välkommen att närvara på SKH:s tre seminarier under Järvaveckan: 9, 11 och 12 juni kl. 18.00–19.00 på Seminariescen 1.

Järvaveckan i Spånga handlar om att minska avståndet mellan folk och folkvalda. Företag, föreningar, myndigheter, organisationer, politiker och medborgare deltar.

SKH:s program

Lördag 9 juni
Om konsten att angå fler

Ett samtal om hur konstnärliga processer tillgängliggörs, utvecklas och blir angelägna.
Moderator: Liv Elf Karlén
Medverkande: Ellen Söderhult, Isabel Cruz Liljegren

Måndag 11 juni
Orten som katalysator för kultur- och kreativa näringar

Nya perspektiv, konsumtionsmönster och berättelser bortom ett ”vi och dom”. Ett samtal om konstnärliga processer och affärsmodeller som inkluderar eller utgår från förorten.
Moderator: Manuel Cubas
Medverkande: Osiel Ibáñez, Py Huss-Wallin

Tisdag 12 juni
Vem äger frågan och vem äger berättelserna?

Att möta en kultursektor i behov av förändring för att representera hela befolkningen.
Moderator: Manuel Cubas
Medverkande: Carlos Romero Cruz, Amra Heco

Besök Järvaveckans webbplats för att ta del av hela programmet.
 


Medverkande

Liv Elf Karlén är regissör, dramatiker och utbildare i normkreativa arbetsmetoder. Hon undervisar kring genus och queerfrågor, normkritik och metoder för likabehandling liksom i scenkonst, iscensättning och organisering. Elf Karlén har gått utbildningen i kunskapsreflektion för scenkonstnärer vid SKH.

Ellen Söderhult är dansare och koreograf. Hennes senaste verk ”How to do things with Romance: a prologue” är en punkbalett för 16 kvinnoidentifierade dansare och trummisar. Söderhult är utbildad i dans och cirkus vid SKH.

Isabel Cruz Liljegren är dramatiker, scenkonstnär och regissör. Hon har skrivit pjäser och musikteaterverk för bland annat Sveriges Radio Drama, Orionteatern och Kungliga Operan. Cruz Liljegren studerar dramatik/dramaturgi och har även läst kurser i politisk teater och normkritisk gestaltning vid SKH.

Manuel Cubas är radioproducent, dramatiker och regissör. Han har gjort dokumentärer, varit programledare och reporter i radio, samt skrivit och regisserat dramatik. Idag är han chef för Rinkeby Folkets hus. Cubas är utbildad i radioproduktion och tv-dokumentär vid Dramatiska Institutet.

Osiel Ibáñez är kommunikationschef på Cirkus Cirkör och föreläser inom publikutveckling och mångfaldsstrategier. Han har verkat som producent inom film, scenkonst och internationella samarbetsprojekt. Ibáñez är utbildad filmproducent vid Dramatiska Institutet.

Py Huss-Wallin är skådespelare, regissör och projektledare. Hon var initiativtagare och konstnärlig ledare för konst och scenprojektet ”Satans trilogi” som tog plats på 3500 kvm i ett kontorskomplex i Sickla. Huss-Wallin är utbildad på Mimskådespelarprogrammet vid SKH.

Amra Heco har arbetat för Sveriges Radio och som kulturproducent och medieutbildare inom Stockholm Stad. Hon har även arbetat aktivt inom ideella organisationer och med mänskliga rättigheter och samhällsentreprenörskap. Heco är utbildad i teatervetenskap, film och media vid SKH.

Carlos Romero Cruz har varit verksam på Unga dramaten, Västmanlands teater och nu Riksteatern. Han är även känd under namnet Carnita Molida – din svenska latina. Med sin glamourroll är han ett självklart namn på Pride, klubbar, biblioteksprojektet Bland drakar och dragqueens och inte minst i Zebrafinken. Cruz är utbildad i skådespeleri vid SKH.