Information
 
DOCH

Borrowed Landscape

Det blir Sverigepremiär för verket Borrowed Landscape av konstnärsduon Heine Avdal och Yukiko Shinozaki som Kandidatprogrammet i dans framför vid 12 tillfällen 6-23 mars på ICA Maxi i Stadshagen. Borrowed Landscape är ett verk som framträder genom ljud, rörelse och poesi.

Inom vårens kurs "Performance Practice and Theory" möter andraårsstudenterna vid Kandidatprogrammet i dans konstnärsduon Heine Avdal och Yukiko Shinozaki för att uppföra verket Borrowed Landscape; en föreställning placerad i en livsmedelsbutik. Verket – som har uppförts i en mängd städer men aldrig i Sverige – kommer till Stockholm och mer specifikt till ICA MAXI Stormarknad Lindhagen, belägen i stadsdelen Stadshagen. Efter en intensiv workshop tillsammans med Heine och Yukiko installeras verket i butiken. Borrowed Landscape är ett verk som framträder genom ljud, rörelse och poesi.

Heine Avdal and Yukiko Shinozaki / fieldworks

Borrowed Landscape består av en serie föreställningar inspirerade av specifika platser i privata och offentliga utrymmen. Tidigare versioner har ägt rum i ett modellhus, ett köpcentrum och i en teaterfoajé. Projektets titel kan härledas från den japanska termen "shakkei", en teknik som används i traditionell japansk trädgårdsdesign för att integrera det omgivande existerande landskapet i själva trädgården. Det här tillvägagångssättet återspeglas i det unika sätt som Heine Avdal och Yukiko Shinozaki samlar och kombinerar olika verkligheter i de specifika platserna de väljer att undersöka.

Avdal och Shinozakis uppfinningsrika, subtila och ofta humoristiska interaktioner med de utvalda platserna, de lite överdrivna eller motsägelsefulla rörelserna och handlingarna tillsammans med de geniala ljudbilderna som utvecklats genom ett långt samarbete med ljuddesignern Pabrice Moinet - har sammantaget en förmåga att ingjuta poesi i de utrymmen som definierar vårt personliga och professionella liv. Publiken bjuds in att ta ett steg tillbaka och se på sin vardag med nya ögon, att interagera och uppleva helt vardagliga utrymmen på ett nytt sätt och att ompröva sin uppfattning av vardagen. fieldworks’ avslöjar våra rutiner, riktar vår uppmärksamhet mot hur de rum vi använder varje dag är konstruerade, men också hur vi rör oss genom dem/hur de får oss att röra oss genom dem.

Kreditering:

Koncept och regi: Heine Avdal, Yukiko Shinozaki
Ljuddesign och elektronik: Fabrice Moinet, Johann Loiseau
Texter: utdrag från "Borrowed Landscape-Yokohama # 2" av Yukio Shiba (översättning: Sara Jansen och Yukiko Shinozaki)

Uppförs av: Sonja-Riitta Laine, Klara Sjöblom, Aurore d'Audiffret, Klara Utke Acs, Alexander Talts, Danilo Alexandre, Molly Engblom, Miranda Wallmon, Jennie Bergsli, Caitlin Dear, Shiraz Amar, Anna-Maria Ertl, Julia Nylander, Corinne Mustonen, Morgane Nicol, Anna Skorpen och Papis Faye

Röster: Rannei Grenne, Ingrid Haakstad, Håkon Vadstein Karlstad, Erikk McKenzie, Fabrice Moinet, Sarah Kohne, Leo Preston, Eivind Seljeseth, Taka Shamoto, Yukiko Shinozaki, Sachiyo Takahashi, Sigrid Marie Kittelsaa Vesaas, Heine Avdal

Produktion: fieldworks, Heine Avdal, NPO Offsite-projekt
Samproduktion: Kunstencentrum STUK, BIT-Teatergarasjen (APAP-network)
Med stöd av: Norsk Kulturråd, Fond För Lyd och Bild, Fond för Utövande Konstnärer, Norsk-Islandsk Kultursamarbete, Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie, Saison Foundation, Konstkommission Yokohama, Yokohama Art Festival Executive Committee.
Produktion Stockholm: DOCH, Dans och Cirkushögskolan i samarbete med ICA MAXI Stormarknad Lindhagen.

Läs mer på fieldworks' webbplats