Information
 
Stockholms dramatiska högskola

Scenex17: Vulpe

Ett verk som utforskar gränslandet mellan det att vara människa och att vara djur. För Kungliga Baletten Royal Collective.

Koreografen och dansaren Anton Valdbauer skapar, tillsammans med ljuddesignern Hugo Therkelson och kostymdesignern Tone Aminda Goytil Lund, ett verk för Kungliga Balettens workshop.

I en blandning av nutida dans och teatraliskt maskspel utforskar ”Vulpe” gränslandet mellan det att vara människa och att vara djur, där vi blir som djur och djur beter sig som människor.

Konstnärligt team

Koreograf: Anton Valdbauer
Ljuddesign: Hugo Therkelson
Kostymdesign: Tone Aminda Gøytil Lund

Ett samarbete med Kungliga baletten Royal Collective

Vulpe är ett samarbete med Kungliga Baletten och deras workshop som är ett forum för kompanisets dansare att pröva sina vingar som koreografer; testa nya idéer och skapa sina egna verk. Det koreografiska språket spänner från klassisk balett och modernt rörelsespråk till performativa praktiker och processrelaterad scenkonst.

Föreställningar på Kungl. Svenska Balettskolan

Köp dina biljetter här!
26 och 27 april kl. 19.00
Riddarfjärdsteatern - Kungliga Svenska Balettskolan
Söder Mälarstrand 39


Scenex17

Föreställningen är ett av årets examensprojekt inom Scenex17 från institutionen för scenkonst på StDH/Stockholms konstnärliga högskola.

Scenex17 består av samtliga examensprojekt som studenterna på scenkonstutbildningarna Dramatik/Dramaturgi, Kostymdesign, Ljuddesign, Ljusdesign, Mask- och perukdesign, Scenkonstproducent, Scenografi, Teaterregi och Teaterteknik, gör under sista terminen på kandidatnivå.