Information
Stockholms dramatiska högskola

Scenex17: Andrum

En poetisk thriller om det glömda.

Du säger att du minns att du vaknar upp här. Att du vaknar upp här och att det är efter skalvet. Att det är över. Att allt är lugnt

Men någonting har ju hänt.
Uppenbarligen.
För det ligger någonting där.
Och det har ju inte bara dykt upp.

Och vad är det då?


Andrum är en poetisk thriller om det glömda. Om att försöka pussla ihop en logisk förklaring till samtidens tragedier. Om omöjligheten att få ihop sig själv som människa.

Av och med

Text: Emma Palmkvist*
Regi, scenografi och kostym: Linn Wara*
Skådespelare: Disa Krosness och Moa Nilsson
Ljuddesign: Robin Af Ekenstam
Ljusdesign: Ann-Marie Fritiofsson*
Scentekniker: Sanne Wahlgren
Konstnärligt öga: Julia Herskovits

* Examensstudenter 2017 inom scenkonst på StDH/Stockholms konstnärliga högskola

Med bara två studenter i grundteamet är vi ett av Scenex17s minsta produktionsteam. Vi har valt den här produktionen för att kämpa oss bort från prestationshetsen kring examensproduktioner och utnyttja tillfället att utvecklas och utforska.

Kostymdesigner Linn Wara testar sina vingar i att regissera och göra scenografi, och dramatiker Emma Palmkvist tar ut personligt djup i en klurig, suggestiv text. Tillsammans med skådespelarna Disa Krosness och Moa Nilsson gör vi ett lustsamarbete i DIY-anda med målet att se hur vi utvecklas på vägen.

Det blir en lågmäld men vass, textfokuserad pärla som hoppas sticka ut med sin nakenhet bland alla storslagna scenkonstverk.


 Scenex17

Föreställningen är ett av årets examensprojekt inom Scenex17 från institutionen för scenkonst på StDH/Stockholms konstnärliga högskola.

Scenex17 består av samtliga examensprojekt som studenterna på scenkonstutbildningarna Dramatik/Dramaturgi, Kostymdesign, Ljuddesign, Ljusdesign, Mask- och perukdesign, Scenkonstproducent, Scenografi, Teaterregi och Teaterteknik, gör under sista terminen på kandidatnivå.