Information
Stockholms dramatiska högskola

Scenex17: A map to get lost [Backa teater]

Ett hypermedialt browsing-race

Vi lever i en värld av länkar, ett tillstånd av länkbarhet. Det är som om alla plattformar, idévärldar, tankar och röster imploderat på varandra, där vi varje dag browsar oss fram i ett oändligt hav av data. Vi bildar kluster av flikar, likes, hemsidor, bloggar, wiki-artiklar och så vidare. Det är så vi tänker, det är så vi lever.  I A map to get lost blir du inbjuden till ett hypermedialt browsing-race, ett sätt för publiken att förlora sig i ett scenkonstens svar på youtubemaraton. Här finns inte mycket som behöver förstås, men desto mer att uppleva.

A map to get lost är en pågående process som förnyar sig, omformuleras och är i ständig utveckling, både på scen och i andra former och sammanhang. Varje föreställning är unik, varje föreställning är en premiär.

Föreställningen spelas på
Backa Teater i Göteborg 5 - 13 maj och på
StDH 19 - 21 maj.

Team

Idé och koncept: Teamet
Dramatisk text: Emma Palmqvist
Regi: Olof Runsten
Scenografi, kostym och mask: Agnes Östergren
Ljud, musik och ljus: Patrik Patsy Lassbo  
Dramaturgi och text: Ruby Nilsson 
Produktion och doft: Sara Fors
Performers: Johanna Malm, Anna Ladegaard, Li Molnar Kronlid, Jonna Ljunggren


Scenex17

Föreställningen är ett av årets examensprojekt inom Scenex17 från institutionen för scenkonst på StDH/Stockholms konstnärliga högskola.

Scenex17 består av samtliga examensprojekt som studenterna på scenkonstutbildningarna Dramatik/Dramaturgi, Kostymdesign, Ljuddesign, Ljusdesign, Mask- och perukdesign, Scenkonstproducent, Scenografi, Teaterregi och Teaterteknik, gör under sista terminen på kandidatnivå.