Information
DOCH

dansfesten/dans veislan/tanssibileet/the dance party

DOCHs danspedagoger och ämneslärare i dans bjuder in till en helkväll med dansföreställningar och knytkalas.

PRE:SENSE

I dansprojektet PRE:SENSE utforskar 7th MOVEMENT frågor kring närvaro. Vad betyder det, vad består det av och hur känns det? Genom olika improvisationsmoment undersöker vi närvaro i ett perspektiv av inifrån och ut samt utifrån och in.

Av och med 7th MOVEMENT:

Dansfesten_7thMOVEMENT_1_foto_Jasmine_Attié.jpg

Dansfesten_7thMOVEMENT_2_foto_Jasmine_Attié.jpg

But first…jazz

Verket But first…jazz är ett resultat av sju olika dansares utforskande av jazzdansens bredd och uttryck. Med verket vill vi sprida rörelseglädje och nyfikenhet kring jazzdansen. Vad är jazz och vad kan jazz vara?

Av och med MessAround:

Dansfesten_Messaround1_foto_Jasmine_Attié_utan-Daniel-Chrenko.jpg

Dansfesten_Messaround2_foto_Jasmine_Attié.jpg

me.TOD

TODcompany presenterar dansföreställningen me.TOD som baseras på grundidén ''Hur skapar man dans?'' Vi utforskar koreografiska metoder för att skapa rörelse genom gestalten TOD.

Av och med TODcompany:

Dansfesten_TODcompany_foto_Jasmine_Attié.jpg

SOIL

Det fysiska och rörelsekraftiga dansverket SOIL undersöker relationen mellan kollektiv och individ och ifrågasätter vad potential innebär i samspelet med andra.

Av och med:

Dansfesten_Soil1_foto_Jasmine_Attié.jpg

Dansfesten_Soil2_foto_Jasmine_Attié.jpg

 

Varje vår koreograferar studenterna vid Institutionen för danspedagogik föreställningar som de tar på turné runt om i Sverige och utomlands. Årets studentgrupp har som huvudsakliga dansinriktningar jazzdans eller modern och nutida dans. Den 21 och 22 april har du möjlighet att vara med om både föreställningarna och fikafest på DOCH!

Foton: Jasmine Attié