Information
 
Stockholms dramatiska högskola

Presentation av boken "Vad säger barnen?" av Ylva Mårtens

"Vad säger barnen?" är en bok om konsten att intervjua barn. Hur skapar man tillit, hur förbereder man sig, vilken lagstiftning gäller? Har barn yttrandefrihet? Hur gör man barnperspektivet tydligt och hur ser man som journalist till att barnens röster lyfts fram i det offentliga samtalet? Men den handlar också om hur vuxenvärlden ser på och bemöter barn.

Ylva Mårtens kommer att presentera sin bok med klipp ur några intervjuer. Det blir också ett samtal om boken med Manuel Cubas, radiomakare, barnintervjuare, dramatiker och regissör och Niklas Rådström, professor i berättande för scen, film och media på Stockholms dramatiska högskolan. Därefter mingel med förfriskningar. Bokförlaget Atlas finns på plats med försäljning av boken.

Vad säger barnen? är en personlig handbok, en kunskapsbank och en praktisk guide. Den kan användas som stöd för lärare, fritidsledare, teaterfolk, kulturarbetare och dokumentärfilmare. Och varför inte föräldrar? Boken är resultatet av ett arbete vid Stockholms dramatiska högskola där radioreportern Ylva Mårtens har varit verksam som lärare och forskare i drygt trettio år.

Ylva Mårtens har arbetat på Sveriges Radio i över 40 år. Hon tog initiativ  till P1-programmet Barnen, men också telefonväkteriet Fråga Barnen! och bokprogrammet Barnens Romanpris. Hon är flerfaldigt prisbelönt för sina radioprogram och för sitt sätt att lyfta fram journalistik med barnens egna röster.