Information
 
Stockholms dramatiska högskola

Kirsi Nevantis 75 % -seminarium. In Real Life (or Elsewhere)

In Real Life (or Elsewhere). Om identitetssökande över könsgränser. Om att bli en man, respektive en kvinna över dagen. 75 % -seminarium och utställning under Tempo Dokumentärfestival.

Den 6 mars kl 15.30-17.30 på Bio Rio, Hornstulls strand 3, presenterar Kirsi Nevanti sitt doktorandprojekt In Real Life (Or Elsewhere) - om kreativa processer och parallella verkligheter i dokumentärfilm, i ett samtal med Klara Grunning-Harris. Moderator Ylva Gislen. Direkt efter seminariet blir det frågor och svar, också modererat av Ylva Gislén, samt mingel sponsrat av Konstnärliga Forskarskolan på Debaser Strand/Bar Brooklyn, Hornstulls strand 4, där även Kirsi Nevantis fotokonstverk ställs ut.
Seminariet är på svenska men kommer att simultantolkas till engelska.

Två fotokonstverk A Shift Between Worlds ställs ut den 3-8 mars på Debaser strand/Bar Brooklyn, öppet mellan 11.00-01.00 alla dagar. Vernissage den 3 mars kl 17.30. Läs mer om utställningen

Se videon A Shift Between Worlds här

Introduktion till Kirsi Nevantis doktorandprojekt - In Real Life (Or Elsewhere)

Verkligheten är inte den som den till synes är. Sammanhangen ter sig inte alltid klara, överblickbara. Folk säger inte alltid det de egentligen menar. Och de menar inte heller alltid det de säger.  Med livet som dramaturg kan allting hända. Jag brukar säga att göra dokumentärfilm är inget för de nervklena. Know Thyself ett ledord. Mitt doktorandprojekt handlar om kreativa processer och parallella verkligheter i dokumentärfilm. Med andra ord har jag skissat på tankegångar som har med den delen av verklighet att göra som är mig bekant, i det mentala landskapet där jag rör mig i egenskap av filmare. Att skriva är ett särdeles ansträngande sätt att tänka, såsom professor Ingela Josefson brukar säga, jag tar mig friheten att tillägga; att göra film är ett särdeles ansträngande sätt att tänka och gestalta tillvarons otaliga mysterier.

Kort om Kirsi Nevanti

Kirsi Nevanti är en filmare med ett flertal kort- och långfilmer bakom sig, och en personlig stil. Hennes två långfilmer, En Släkting Till Älvorna (1999) och Om Morgondagen vet man aldrig (2007) har visats på några av världens finaste filmfestivaler: Idfa i Amsterdam (båda i huvudtävlan) och Critic´s Week i Locarno, såväl som på svenska filmdagar i Tokyo. Hennes doktorandprojekt, In Real Life (Or Elsewhere) handlar om kreativa processer och parallella verkligheter i dokumentärfilm. Nevanti doktorerar på Stockholms dramatiska högskola, som sedan januari 2014 är en del av Stockholms konstnärliga högskola.