Information
 
Stockholms dramatiska högskola

Den tredje hemligheten

Den tredje hemligheten var en examensföreställning inom Scenex15, examensproduktioner från StDH:s institution för scenkonst år 2015. Verket skrevs för tretton skådespelare och en kör och är ett samarbete med Unga Klara, Smålands Musik & Teater och medlemmar ur St Eugenia församling.

- Det hänger ihop alltihop. Allt det här. Den sista tiden. De vet hur. De har svaret men vill inte berätta. De vet men de undanhåller oss sanningen.

Efter ett helt liv återser Lucia och Francesca varandra. Som barn var de med om en märklig händelse som påverkade dem båda starkt och ledde dem på helt olika vägar i livet. Vad var det de såg den gången i betesmarken som barn? Vem var den vitklädda kvinnan? Kom hon från himlen eller någon annanstans ifrån? Sanningen glider och förändras och samtidigt väntar en grupp människor på ett svar från kyrkan och från Lucia. Vad är den tredje hemligheten?

Rebecka Cardoso har skrivit ett manus baserat på historien om de tre barnen som såg Madonnan i Fatima, Portugal 1917. Ett drömspel som rör sig mellan verkliga händelser, egna minnen och desperata försök att bringa ordning. Kan man leva utan att tro, kan man leva med en tro? Går det att hitta säkerhet i en osäker tillvaro?

Manus & regi: Rebecka Cardoso
Ljuddesign & scenrum: Siri Jennefelt
Ljusdesign & scenrum: Ronald Hessman
Kostym & mask: Frida Ullander
Teknisk samordning & scenrum: Henrik Wenne
Scenrum & teaterteknik: Fabian Wetterrot
Produktion: Rebecka Cardoso, Ronald Hessman, Henrik Wenne

Föreställningen spelades på Unga Klara 20 - 24 maj 2015.


Scenex15

Våren 2015 redovisades sjutton olika produktioner från nio inriktningar inom scenkonst inför publik på StDH och runtom på olika scener i Sverige. Det var teater, performance, dans, musik och föreläsningar. Skaparlust och teman som ligger nära hjärtat, stod i fokus när avgångsklassen 2015 tog klivet ut i livet.

Scenex 2015