Bild med titels Cantspeak
Information
 
Stockholms dramatiska högskola

Cantspeak

Cantspeak var Henrik Wennes examensföreställning inom Scenex15, examensproduktioner från StDH:s institution för scenkonst år 2015.

En föreställning om grav psykisk ohälsa gestaltat med text och dans.
En fysisk och psykiskt funktionsnedsatt skådespelare på scen.
Ett efterföljande samtal med psykoanalytikern Daniel Frydman.

När verkligheten är uppbruten av hallucinationer, röster och våldsamma anfall behövs det något att förankra sig vid. Själv lyssnade jag på musik. Under en period var det en låt som jag hade i hörlurarna, dygnet runt. Den heter, som den här föreställningen; CANTSPEAK. Genom att använda den låten och de erfarenheter jag har av livets mörkare sidor, i kombination med alla de sceniska element som jag lärt mig om och inspirerats till att använda under mina år på StDH, gör jag ett scenkonstverk som låter ana hur en psykisk sjukdom kan upplevas.

/Henrik Wenne

Producent, teknik, ljus, ljud, regi, manus, scenografi och på scen:
Henrik Wenne

Kostymdesign:
ClaesMikael Svensson

Maskkonsulent:
Frida Ullander

Föreställningen spelade på StDH 27-30 april 2015. Sedan dess har Henrik spelat sin föreställning på Teater Tribunalen, Unga klara, Teater Reflexen, Norra Latin, Ystads teater och föreläst med den på inspirationsdag för Stockholms psykiatriska heldygnsvård.


Scenex15

Våren 2015 redovisades sjutton olika produktioner från nio inriktningar inom scenkonst inför publik på StDH och runtom på olika scener i Sverige. Det var teater, performance, dans, musik och föreläsningar. Skaparlust och teman som ligger nära hjärtat, stod i fokus när avgångsklassen 2015 tog klivet ut i livet.

Scenex 2015