Öppet hus Danspedagogik

Välkommen på digitalt öppet hus tisdag 7 december 2021 kl. 16.00–18.00!

Utbildningar inom Danspedagogik med start hösten 2022

Ansökningsperiod: 1 december–17 januari


Hur ansöker jag? 

Kl. 16.00–17.00

Zoom-länk till mötet

Jenny Karte, Jonas Eklund och David Rynell Åhlén från Utbildningsadministrativa avdelningen visar och svarar på frågor om hur en ansökan går till, om behörighet, arbetsprover och annat du undrar över.

Presentation av utbildningarna inom danspedagogik

Kl. 16.30–17.00

Zoom-länk till mötet

Lärarna Annika Notér Hooshidar, Andreas Erbrink och studenter presenterar kandidatprogrammet Danspedagogik och ämneslärarprogrammet Dans och svarar på frågor. 

Smakprov från utbildningarna

Formgivning i dialog

Nedan ser du en film om "Formgivning i dialog" som var ett samarbete mellan studenter på Ämneslärarprogrammet i dans och Glimåkra folkhögskolas kermaiklinje våren 2021.

Läs om samarbetet här https://www.uniarts.se/aktuellt/nyheter/lyckat-studentsamarbete-med-hjalp-av-digitala-losningar

In the moment something that lasts

"Studenterna i Danspedagogik med inriktning klassisk balett som tog examen 2020 fick i sista dansträningskursen välja ett tema samt musik till ett avslutningsmaterial för dem. Vi hade samarbete med en masterstudent från Kungliga musikhögskolan som studerade till dirigent. Det blev Simon Bångs examensarbete där, på KMH att dirigera till balett. 

Vi arbetade via Zoom på grund av pandemin, Joakim Stephenson som är koreograf coachande dem. Studenterna koreograferade allt material, utifrån temat ”minnen” och valde Prokofijevs musik från Romeo och Julia. Föreställningen repeterades, ljussattes och filmades på MDT under tre dagar. Dirigent Simon ledde sin orkester och vi iscensatte allt som skett över zoom tidigare, där studenterna hade lärt varandra sina koreografiska delar. 

Att de fick ihop 40 min är faktiskt helt otroligt under dessa villkor (denna länk är en kortversion). Ställningen på golvet kunde vi inte ställa undan så den fick ingå i scenbilden som en symbol för balkongen i Romeo och Julia. Det sista stycket är studenternas avsked av varandra, efter tre års heltidsstudier."

/Madelaine Daneberg, Lektor i klassisk balett vid SKH Danspedagogik 

Projektledare och initiativtagare: Madelaine Daneberg, Joakim Stephenson och Simon Bång

Dansare/koreografer från SKH Danspedagogik: Amelie Schenström, Anette Toivianen, Eli Edbom, Hanna Blomqvist 

Musiker från KMH. Se alla medverkande här. 


äs mer om Institutionen för danspedagogik på SKH