Information
 

Marcus Lindeens 80 %-seminarium: Det iscensatta samtalet

Marcus Lindeen håller sitt 80 %-seminarium "Det iscensatta samtalet " den 9 december. Marcus är doktorand i film och media.

Regissören och manusförfattaren Marcus Lindeen presenterar sitt konstnärliga forskningsprojekt med särskilt fokus på arbetet med sin senaste teaterpjäs L’Aventure invisible (Det osynliga äventyret) som hade premiär på Théâtre Gennevilliers i Paris hösten 2020. Pjäsen är den avslutande delen av en trilogi med dokumentära pjäser på temat identitet som alla har det avskalade och intima samtalet som form. 

I seminariet reflekterar Marcus kring sitt arbete med iscensatt dialog som både metod och form för att gestalta dokumentärt material för teater och film. 

Hur kan ljudredigering användas som skrivverktyg för att skapa manus för de medverkande? Vad händer när scenografin tar bort själva scenen som spelplats och placerar de medverkande tillsammans med publiken? Och vad är skillnaden mellan iscensatta samtal på teater och film?

Seminariet är en del av Marcus Lindeens pågående forskningsarbete som han genomför som doktorand på Stockholms Konstnärliga Högskola. I projektet ingår både dokumentärfilmen Flotten som hade premiär 2018 och trilogin med pjäserna Ångrarna, Wild Minds och L’Aventure invisible som alla kommer att presenteras på Festival d’Automne i Paris hösten 2022. L’Aventure invisible kommer också att spelas på Schaubühne i Berlin, Piccolo Teatro i Milano och Wiener Festwochen i Wien under våren 2022. 

Diskussionspartner på seminariet är kritikern och pyskoanalytikern Sinziana Ravini.

Diskussionspartner: Sinziana Ravini, psykoanalytiker, konst- och litteraturkritik för Aftonbladet och Göteborgs-Posten samt chefredaktör för konsttidskriften Paletten tillsammans med Fredrik Svensk. 

Huvudhandledare och moderator: Ellen Røed, konstnär och professor på SKH

Bihandledare: Magnus Bärtås, konstnär och professor på Konstfack

Material: Möjlighet finns till att läsa pjäsen L’Aventure invisible/The invisible adventure som diskuteras på seminariet på förhand. För att få tillgång till PDF med manus på engelska skriv till marcus.lindeen@uniarts.se

Registrering 
Marcus Lindens 80 %-seminarium den 9 december kommer att äga rum live och digitalt. Eftersom vi fortfarande har Corona-begränsningar är platserna för live-seminariet mycket begränsade. För att kunna delta behöver du anmäla dig i förväg. 

Registrering för Zoom: 
När du har registrerat dig kommer du att få ett bekräftelsemail med information om hur du ska delta i mötet.
Registrera dig till seminariet här

Registrering för att delta live:
Om du vill delta på plats, kontakta marcus.lindeen@uniarts.se


Bilden: Franky Gogo, Claron McFadden and Tom Menanteau in Marcus Lindeen’s play L’Aventure invisible (The invisible adventure) that premiered at Théâtre Gennevilliers in Paris in October 2020. In the spring 2022 it will play at Schaubühne in Berlin, Piccolo Teatro in Milan and Wiener Festwochen in Vienna. Photo: Maya Legos