Information
 

Circus meets Visual Arts

Circus meets Visual Arts på Gävle Konstcentrum andas Marie-Andrée Robitaille. Marie är kurator för utställningen och doktorand i koreografi på SKH. Circus meets Visual Arts öppnar den 19 september med vernissage och invigning. Utställningen är en del av Marie-Andrée Robitailles doktorandprojekt Circus as Dialogic.

Under Cirkusåret 2020 arrangerar Gävle kommun en rad cirkusaktiviteter. I samband med detta har Gävle Konstcentrum givit CirkusPerspektiv i uppdrag att skapa en utställning och ett program som utforskar möjligheterna i ett möte mellan cirkuskonst och bildkonst, Circus Meets Visual Arts.

Nycirkus, eller kontemporär cirkus, ger utrymme för samarbetsprocesser, möten mellan olika discipliner och samverkan med omgivningen. Den rådande pandemin och klimatkrisen har väckt ett akut behov av att omvärdera människans relation till omgivningen. Konstnären och curatorn Marie-Andrée Robitailles cirkusverk är ett led i en process där hon utforskar övergången från en antropocentrisk (människocentrerad) cirkus till en annan form, där krafter som inte utgår ifrån människan får ta plats i uppbyggnaden.

 

CIRCUSPERSPEKTIV
CIRCUS MEETS VISUAL ARTS
19.09.20 – 04.10.20

19.9 VERNISSAGE  kl.12- 16   INVIGNING KL. 12 & 14
4.10 FINISSAGE  kl.12- 16  INVIGNING KL. 12 & 14

Samarbetspartner: Gävle Konstcentrum, SKH, Stockholms konstnärliga högskola, Kristofferscenen och CirkusPerspektiv AB.

Läs mer om utställningen Circus meets Visual Arts 

Marie-Andrée Robitaille doktorandprojekt Circus as Dialogic