Bild av Marcus Lindeen
Information
 
Stockholms dramatiska högskola

Marcus Lindeens 50 %-seminarium

Regissören Marcus Lindeen är doktorand i Performativa och mediala praktiker - med inriktning film och media och håller den 4 december sitt 50 %-seminarium med doktorandprojektet "Den iscensatta dokumentären". Titel på Marcus Lindeens 50 %-seminarium är "En fiktiv storm, ljudmanus och dokumentära omtagningar – Ett seminarium om att försöka kontrollera verkligheten".

Regissören Marcus Lindeen reflekterar kring manus och medverkande i både sina filmer och teaterpjäser. Vad är egentligen skillnaden mellan en dokumentär karaktär och en skådespelare? Vad får det för konsekvenser att arbeta med metoder som omtagningar eller skrivna repliker i en dokumentärfilm? Och vad händer när den ”poetiska verkligheten” hamnar i konflikt med de medverkandes idéer om hur deras liv borde berättas? Eller när fiktionaliserade detaljer från filmen i efterhand blandar sig med de medverkandes verkliga minnen?

Seminariet är en del av Marcus Lindeens pågående doktorandarbete med titeln ”Den iscensatta dokumentären” på Stockholms konstnärliga högskola.

Diskussionspartner är regissören Kristina Hagström-Ståhl, regissör och professor på Göteborgs Universitet.

Läs mer om Marcus Lindeens doktorandprojekt