Information

Konsten talar: 2019, en samtidsdiagnos

Välkomna till ett samtal om vår tids kulturella, ideologiska och politiska tillstånd ur ett såväl konstnärligt som helt personligt 80-årigt livsperspektiv.

Stockholms konstnärliga högskola har i samarbete med Forum/Debatt bjudit in filmregissören Stefan Jarl, scenografen Gunilla Palmstierna-Weiss, formgivaren Gunila Axén och skådespelaren Lars Edström.

Tillsammans tar de ett grepp om Sverige, dess plats i världen och de strömningar som sedan 1950-talet kommit och gått i vårt samhälle och kulturliv. Vad har förändrats (både till det bättre och till det sämre)? Var det bättre förr? Vilket råd kan delges en ung konstnär av idag?

Medverkande:
Stefan Jarl: dokumentärmakare, författare, filmregissör och debattör.
Gunilla Palmstierna-Weiss: scenograf, kostymtecknare, skulptör och keramiker.
Gunila Axén: textilformgivare och tidigare professor vid Konstfack.
Lars Edström: skådespelare, teaterchef och regissör.

Samtalet modereras av Johanna Garpe, professor och Bogdan Szyber, doktorand, Stockholms konstnärliga högskola.

Datum: 18 november 2019
Tid: 18.30-20.00
Plats: Under Fontänen, Kulturhuset Stadsteatern

Fri entré, biljett behövs.

Gå till facebook-eventet: 2019, en samtidsdiagnos

Seminarieserien Konsten talar (tidigare Kan konst rädda världen) är en debattseminarieserie kring konstens roll i relation till vårt brännande nu och vår ovissa framtid. I debattserien möts verksamma konstnärer, forskare, beslutsfattare, studenter och en konst- och omvärldsintresserad allmänhet i samtal. Här debatteras de större linjerna parat med att nyfiket granska detaljer. Det som är forskningens drivkraft får genomsyra samtalen: nyfikenhet, mod, risktagande, friktion, ett jävlar anamma och en vilja till förändring när kunskapsfält går i dialog med andra kunskapsfält.

Läs mer om seminarieserien Konsten talar.