Information
 
Operahögskolan

Kerstin Perskis slutseminarium

Kerstin Perski, doktorand i Opera, håller sitt slutseminarium "Gränsland. - En operaexpedition på spaning efter levandegörandets metodik", den 3 oktober på Operahögskolan.

Kersti Perski är doktorand i Opera och hennes doktorandprojektet heter Levandegörandets poetik. - På spaning efter musikdramat ”Gränsland”och transformationen av dramat via text, vokalt och instrumentalt agerande.

Opponent: Karin Helander

"Gränsland. - En operaexpedition på spaning efter levandegörandets metodik"

Hur kan vi i skapandet av nya musikdramatiska verk frigöra oss från en arbetsgång där librettist, tonsättare och de uttolkande konstnärerna ofta är hänvisade till att lämna över stafettpinnen till varandra i en slags ”viskningslek”? I sitt doktorandprojekt undersöker Kerstin Perski hur och genom vilka processer ett dramatiskt innehåll kan transformeras till text, vokalt och instrumentalt agerande, i ett gränsöverskridande samarbete mellan librettist, tonsättare, sångare och instrumentalister. När levandegörandet av det dramatiska innehållets rörelse står i fokus såväl som en strävan att skapa en gemensam intentionalitet hos alla medverkande, skapas, utprovas och vässas nya metoder och verktyg.

Boka din plats om du vill komma på seminariet

Boka din plats senast den1 oktober. 

Om du vill komma på seminariet kommer Kerstin att skicka ett dokument till dig. Boka din plats via mejl till kerstin.perski@uniarts.se.