Konsten talar – Har du råd att inte synas?
Information

Konsten talar: Har du råd att inte synas?

Att som konstnär veta hur du ska navigera för att klara dig i vårt medialiserade samhälle innebär i många fall att erbjuda sig själv och sin persona till allmänheten. Konstnären förväntas agera mediestrateg och synas överallt i sociala medier, tv-program och i utelivet. Måste det vara så? Är det ett måste att lämna ut sitt privatliv till allmänheten för att lyckas, eller kan anonymitet också skapa synlighet?

Stockholms konstnärliga högskola har i samarbete med Forum/Debatt bjudit in tre konstnärer som på olika sätt och ur olika perspektiv hanterar sin synlighet – och ickesynlighet: Cecilia Frode, skådespelaren som i många fall upplevs som hemlig och otillgänglig; Imenella, prisad som Årets Nykomling på Grammisgalan, som byggt upp ett stort följe på sociala medier; och Maud Nycander, dokumentärregissör (Palme, Harry Schein, Nunnan) som i sitt konstnärskap konsekvent intresserar sig för den andre.

Efter panelsamtalet följer en frågestund och diskussion.

Medverkande:

Cecilia Frode, skådespelare
Imenella, koreograf och hiphopartist
Maud Nycander, dokumentärregissör

Samtalet modereras av Eli Bø och Erik Gandini, professorer på Stockholms konstnärliga högskola.

Datum: 14 oktober 2019
Tid: 18.30–20.00
Plats: Under Fontänen, Kulturhuset Stadsteatern

Forum/Debatt evenemang

Seminarieserien Konsten talar (tidigare Kan konst rädda världen) är en debattseminarieserie kring konstens roll i relation till vårt brännande nu och vår ovissa framtid. I debattserien möts verksamma konstnärer, forskare, beslutsfattare, studenter och en konst- och omvärldsintresserad allmänhet i samtal. Här debatteras de större linjerna parat med att nyfiket granska detaljer. Det som är forskningens drivkraft får genomsyra samtalen: nyfikenhet, mod, risktagande, friktion, ett jävlar anamma och en vilja till förändring när kunskapsfält går i dialog med andra kunskapsfält.