Information
Stockholms dramatiska högskola

Verkligheten

Andreas Kundler har regisserat Martin Preisler och Oliver Mårback i föreställningen Verkligheten av David Greig på kursen Skådespelarens val, Skådespeleri åk 3. Välkommen till publikmöten 14, 15, 17 och 18 december!

Pjäsen handlar om den unge prästen Johan som leder en kör och under en repetition kommer en beväpnad ung man in, varpå något fruktansvärt sker. Verkligheten undersöker hur långt förlåtelsen kan sträcka sig. Och om besattheten i att försöka förstå det ofattbara.

Pjäsen skrevs med utgångspunkt från händelserna på Utöya, men handlar inte bokstavligt om dem.

Välkommen till publikmöte med vår version av Verkligheten av David Greig!

Medverkande

Martin Preisler
Oliver Mårback

Pedagogisk ledning

Andreas Kundler är fast anställd skådespelare och regissör vid Kulturhuset Stadsteatern. Han har medverkat i ett trettiotal uppsättningar samt haft en rad film- och TV-roller. Andreas regisserade föreställningen Öppna era hjärtan på Kulturhuset Stadsteatern hösten 2018.

Kursen Skådespelarens val

Under kursen Skådespelarens val, Skådespeleri åk 3, har klassen delats upp i tre grupper. I kursen skall studenterna utveckla sin förmåga till gestaltning genom självständiga, aktiva val i ett rollarbete i nära samarbete med övriga medspelare och en regissör. Fokus ligger på studenternas eget gestaltningsarbete och redovisas i en småskalig produktion.