Information
DOCH

My Own Bodies på DOCH

Den 26 september presenterar Shake it Collaborations danssolot My own Bodies, av och med Tove Sahlin.

My Own Bodies bygger på att skaka och skakas. Tove har tillsammans med ett konstnärligt team arbetat med att skaka om rummet med rörelse, ljud, objekt och ljus. Skakandet är en slags minsta gemensamma nämnare för alla kroppar, gammal som nyfödd, sjuk som frisk. Människor skakas om av dramatiska händelser och skakar vid feber, starka emotioner och i sexuell njutning. En kan också skaka loss i dans, skaka av sig obe­hagliga upplevelser eller skaka om ett rum med sin närvaro.

I solot skakar Tove envist i 45 min och publiken hänvisas till att fysiskt förnimma skak, inte bara från dansarens kropp utan också från olika ljudkällor och objekt i scenrummet. ”Stycket kan upplevas som ett för­pepp för att tillsammans skaka om världen - en möjlig revolution”, beskriver Tove.

Produktionen hade premiär 2013 på Dansens hus i Stockholm och skapades i nära samarbete med:
Dramaturg: Josefine Larson Ohlin
Kompositör: Rebecca Neumann
Visuell design: Josefin Hinders
Kostym: Tommie X
Foto: Patriez van der Wens

Genomförs med stöd av: Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden i samarbete med DOCH. My Own Bodies har visats över hela världen bland annat i Örebro, Göteborg, NorthAmpton, MA/ USA, Peking, Ponderosa Tanzland, Viljandi i Estland. My Own Bodies ingår under 2016-2017 i projektet Kroppsfunktion som diskuterar vilka kroppar som kan arbeta med scenkonst (www.kroppsfunktion.com).

Tove kommer under hösten att arbeta med andraårsstudenterna vid Kandidatprogrammet i cirkus med workshopkonceptet My Own Bodies - All stars. Studenterna kommer då att få ta över solot och genom detta skapas ett nytt stycke, som kommer att visas i början av december på DOCH.