Information
 

Tema "Ljus"

Öppet seminarium under doktorandkursen med gästföreläsare Stuart Mayes och Sidney Leoni.

Sidney Leoni arbetar som koreograf, performance-artist, dansare och filmskapare. Han är baserad i Bryssel och Stockholm.
För tillfället gör han research inför sin blivande cinematografiska performance "Under Influence", som blandar film, surround-sound design, skuggdockspel och ett psykedeliskt soundtrack.

För det här publika seminariet kommer Sidney att presentera korta delar från tidigare och kommande projekt som utgångspunkt för hur han närmare sig mediumet ljus, eller mer exakt hur han tar bort mediumet för föreställningar och inför skapandet av dessa.

Glittering_Mayes.jpg

Stuart Mayes är en konstnär från Storbritannien som bor och arbetar i Stockholm. Han är intresserad av människans relation till materiella objekt och ska presentera sitt arbete "Glittering prize", pågående forskning där han undersöker ljus och reflektion genom att använda glitter som metod. Mayes är fascinerad av saker som gnistrar och skimrar. Han undersöker och teoretiserar diffraktion, både som erfarenhet och process. I hans praktik ingår installationer och objekt samt platsspecifika och offentliga projekt.

Stuart Mayes genomför för närvarande ett forskningsprojekt vid KKH, Mejan Arc, med professor Peter Lang. Projektets ambition är att utforska den samtida stadsmiljön som en plats för att uppleva den diffrakterade andra och sig själv. Projektet bygger bland annat på utvalda verk av den svenska konstnären Eugéne Jansson (1862–1915), på promenaden mellan konstnärens ateljé och konstsamlaren Ernest Thiels hus, och på dejtingappar för homosexuella män.

Räkna med diskobollar, rymdfiltar, kalejdoskop och glorioles!

Läs mer om Stuart Mayes