Konstnärlig fördjupning - fristående kurs
Information
Ansök
Stockholms dramatiska högskola

Konstnärlig fördjupning - fristående kurs

Kursen Konstnärlig fördjupning vänder sig till dig som vill undersöka scenisk gestaltning på andra spelplatser än i det traditionella teaterrummet.

Den här kursen riktar sig till dig som vill vidareutvecklas som scenkonstnär i din konstnärliga praktik

Syftet är att formulera och utforma ett Site Specificscenkonstprojekt tillsammans med en eller flera andra studenter. Du utgår från en problemformulering och en metod som du definierar i diskussion med de andra studenterna och med din handledare.

Fotot ovan är från 'Beautiful Sadness' av Bogdan Szyber och Carina Reich. Foto: Anders Thessing.
 

 • Läs mer om utbildningen

  Kursen innehåller föreläsningar av nationellt och internationellt verksamma scenkonstnärer samt eget arbete under handledning. Redovisning sker i form av "work in progress".

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på grundnivå

  Särskild behörighet: 30 hp inom huvudområdet Scen och media eller motsvarande

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  När utbildningen är öppen för ansökan söker du via vårt webbaserade ansökningssystem. Du kommer in i systemet genom att klicka på knappen "Ansök" på den här sida. Vi tar enbart emot ansökningar/intyg via ansökningssystemet, inte via mejl eller vanlig post.

  Sök i tid

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  Bifoga följande till din ansökan:

  • CV
  • ett personligt brev där du motiverar varför du söker kursen
  • en beskrivning av ett projekt eller en idé

  Bekräftelse på din ansökan

  När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett.

  Om du inte får ett bekräftelsemejl så titta i första hand i ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten för ansökningssystemet:
  E-post: support@varbi.com

  Tekniska problem med din ansökan?

  E-post: support@varbi.com

  Telefon: 0520-58 00 50 (helgfria vardagar 08:30–12.00 och 13.00–16:30)

 • Efter sista ansökningsdag

  Efter sista ansökningsdag granskas din ansökan. Om den inte är komplett kontaktar vi dig via ansökningssystemet. Därefter gör en antagningsgrupp ett urval utifrån inkomna ansökningar. Vid behov innehåller urvalsprocessen även intervjuer som ett andra steg.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift  måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos oss senast sista ansökningsdag för att vi ska kunna behandla din ansökan. Om vi inte har fått inbetalningen senast sista anmälningsdag kommer vi inte att gå vidare med din ansökan.

  Studieavgiften för kursen är 75 000 kr.

  Här kan du läsa mer om anmälnings- och studieavgifter, hur du betalar och hur du ansöker om studieavgiftsstipendium.