Bygga broar - fristående kurs
Information
Ansök
Stockholms dramatiska högskola

Bygga broar - fristående kurs

Kursen Bygga broar är ett möte mellan studenter från konstnärliga utbildningar i Europa och USA. Kursen fokuserar på konstnärligt samarbete i grupp där den egna utbildningsinriktningen inte nödvändigtvis behöver prägla det gemensamma arbetet.

Kursen är totalt 15 hp lång och består av tre delkurser. Dessa delkurser ges i tre cykler om ca tio dagar per gång och är förlagda till Zürich, New York och Helsingfors/Stockholm. Kursen är ett samarbete som StDH har med Aalto-universitetet i Helsingfors, ZhDK - Züricher hochschule der Künste i Zürich, SVA - School of visual arts i New York och ETW - Experimental Theatre Wing, TISCH School of the Arts, New York University. Första delkursen är förlagd till Zürich under perioden 7-14 januari 2017.
 

 • Läs mer om utbildningen

  Kursen är totalt 15 hp lång och består av tre delkurser. Dessa delkurser ges i tre cykler om ca tio dagar per gång och är förlagda till Zürich, New York och Helsingfors/Stockholm.

  Kontakt/lärare

  Christina Molander
  Prefekt för Institutionen för scenkonst
  christina.molander@uniarts.se

  Thomas Mirstam
  Lektor i ljusdesign
  thomas.mirstam@uniarts.se

  PeO Sander
  Lektor i scenkonstproduktion
  peo.sander@uniarts.se

 • Behörighet

  Grundläggande behörighet för studier på grundnivå med undantag från Svenska 1, 2, 3.


  Särskild behörighet:

  10 hp i scen och media med inriktning mot teaterregi, dramatik/dramaturgi, scenkonstproducent, ljusdesign, ljuddesign, mask- och perukdesign, scenografi, kostymdesign, teaterteknik, skådespeleri, mimskådespeleri, berättande animerad film, radio eller TV.

  Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven för kursen kan du ansöka om att vi ska bedöma om du har skaffat dig motsvarande kunskaper på annat sätt och därmed är behörig genom ”reell kompetens”. Ansökan om reell kompetens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Du kan också ansöka om undantag/dispens från kravet på grundläggande behörighet. Ansökan om undantag/dispens lämnar du in tillsammans med din ansökan.

  Läs mer om hur du visar din behörighet.

 • Värdefulla förkunskaper

 • Så här söker du

  När utbildningen är öppen för ansökan söker du via vårt webbaserade ansökningssystem. Du kommer in i systemet genom att klicka på knappen "Ansök" på den här sida. Vi tar enbart emot ansökningar/intyg via ansökningssystemet, inte via mejl eller vanlig post.

  Sök i tid

  Påbörja din ansökan i god tid! Vänta inte till sista ansökningsdag bara för att upptäcka att uppkopplingen till nätet krånglar eller att du har fel format på dina filer. Du kan inte efteranmäla dig om du missar sista ansökningsdag. Tänk på att din ansökan måste vara inne senast 23.59 (svensk tid).

  • Information om vilka dokument och övrigt material som du behöver bifoga till din ansökan hittar du här när ansökningsperioden öppnar.

  Bekräftelse på din ansökan

  När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse till den e-postadress du har angett.

  Om du inte får ett bekräftelsemejl så titta i första hand i ditt skräppostfilter. Kontakta annars den tekniska supporten för ansökningssystemet:
  E-post: support@varbi.com

  Tekniska problem med din ansökan?

  E-post: support@varbi.com

  Telefon: 0520-58 00 50 (helgfria vardagar 08:30–12.00 och 13.00–16:30)

 • Efter sista ansökningsdag

  Alla får, via mejl till den mejladress som angetts i ansökningssystemet, besked om de går vidare eller inte.

 • Anmälnings- och studieavgifter

  Om du är svensk medborgare eller medborgare i ett EU eller EES-land är du inte skyldig att betala anmälnings- eller studieavgift. Det finns även andra grupper som är undantagna studieavgiftsskyldigheten.

  Sedan ett antal år har det införts anmälnings- och studieavgifter för svensk högskoleutbildning. Studieavgifternas nivå beror på vilken utbildning det gäller och är satt för att täcka de faktiska kostnaderna för aktuell utbildning. SKH har vissa möjligheter att utdela stipendier som täcker hela eller delar av studieavgiften.

  Om du är skyldig att betala anmälningsavgift  måste anmälningsavgiften om 900 SEK vara hos oss senast sista ansökningsdag för att vi ska kunna behandla din ansökan. Om vi inte har fått inbetalningen senast sista anmälningsdag kommer vi inte att gå vidare med din ansökan.

  Anmälningsavgiften är 900 SEK. Studieavgiften för Bygga broar är 150 000 SEK.

  Här kan du läsa mer om anmälnings- och studieavgifter, hur du betalar och hur du ansöker om studieavgiftsstipendium.