Mer om Co-lab

Co-LAB – the Collaboratory – en plats för tvärdisciplinära experiment och forskning på Stockholms konstnärliga högskola.
Co-LAB-Foto-Jonas-Jörneberg_1100x700.jpgFoto: Jonas Jörneberg
 
  • Co-LAB är en experimentell miljö med syfte att nyfiket undersöka och utveckla samarbeten och forskning i gränslandet mellan SKH:s skolors olika konstnärliga fält.
  • Co-LAB på Linnégatan 87 är en enhet som inkluderar bibliotek, lounge och labb och fungerar i sin tur som en bro mellan utbildning, forskning och omvärld.
  • Co-LAB initierar workshoppar och projekt on- och off site som kan utveckla gränsöverskridande konst.
  • I labbet ges också möjlighet att utveckla och testa idéer och frågeställningar med närhet till det informationsstöd som biblioteket erbjuder. I Co-LAB ingår resurser i form av en konstnärligt utbildad lärare som leder verksamheten och genomför workshoppar i samarbete med en referensgrupp bestående av studenter, doktorander och forskare från de olika skolorna.
  • Co-LAB är en flexibel yta med begagnade möbler på hjul som kan anpassas till olika kollaborativa aktiviteter som workshoppar, work-in-progress mindre installationer, test och experiment. Här finns bl a annat en ljudmixer, två bra högtalare, projektor, duk, mörkläggning och tre datorer med ljudkort och program för ljud, film och animation.