Biblioteket vid Operahögskolan

Opera Michael Onelius2.jpg
Mikael Onelius, masterstudent.

Biblioteket vid Operahögskolan är en del av Stockholms konstnärliga högskolas bibliotek. Här finns noter, klaverutdrag till operor och musikaler, romanser och andra sångsamlingar. Bland böckerna hittar du litteratur om sångrösten, operasångare, musikteori och musikhistoria. I Libris kan du se vad som finns. Biblioteket är främst till för Operahögskolans studenter och lärare men alla är välkomna att låna. Lärarna har även ett handbibliotek med klaverutdrag och sångsamlingar för daglig användning i undervisningen.

 

Låna
När du hittar något du vll låna fyller du i Låneformuläret. Lånetiden är 30 dagar. Lämna tillbaka det du lånat på bokvagnen i biblioteket. Bibliotekarien tar bort lånet ur lånesystemet.   

Databaser
Som student och lärare på Operahögskolan har du tillgång till en mängd databaserPröva till exempel Naxos Music Library som är en digital lyssningstjänst med över 110 000 album och utbudet växer varje månad. Urvalet består av klassisk musik, jazz, folk- och världsmusik. Du kan lyssna direkt via dator, iPhone eller Android-mobil.Om du vill få tillgång till biblioteket databaser hemifrån kan du kontakta biblioteket och få lösenord.

Inköpsförslag och fjärrlån
Du är välkommen att lämna inköpsförslag på noter eller böcker som biblioteket saknar. Vi hjälper också till med att låna in från andra bibliotek, så kallat fjärrlån.

Talböcker
Lyssna på litteraturen! Är du student och har en läsnedsättning kan du få låna och ta del av litteraturen som talböcker. Genom biblioteket får du ett lösenord och  kan ladda ned redan inläst kurslitteratur från databasen Legimus. Du kan även beställa nyproduktion av kurslitteratur som inte redan är inläst.

Kontakt och adress
Biblioteket finns i Operahögskolan, plan 1, Teknikringen 35. Hitta hit.
För studenter och lärare är biblioteket alltid öppet.  Alla andra är också välkommen att låna. Kontaktperson är bibliotekarie Lena Nettelbladt, telefon 08-49400 283 eller e-post: lena.nettelbladt@uniarts.se

Besöks- och budadress:
Teknikringen 35, 114 28 Stockholm

Postadress:
Operahögskolan
Biblioteket
Box 24045
104 50 Stockholm

Faktureringsadress:
Stockholms konstnärliga högskola
FE 775
838 74 Frösön

Organisationsnummer: 202100-6560
Momsregistreringsnr / VAT: SE202100656001

 

Opera- och musikalfilmer kan studeras inom skolan

Förteckning:
Opera- och musikalfilm/DVD

 

operaaffisch.jpg
Jon And 1941