Om biblioteket vid Dans- och cirkushögskolan

DOCH.jpg

 

Biblioteket är stängt t o m 7/1 -18.

Nedan hittar du information om hur och var du söker efter olika medier såsom böcker, artiklar, film, musik, uppsatser mm.

Boka bibliotekarien
Du kan boka 60 minuters individuell undervisning i informationssökning och informationsvärdering i samband med uppsatsskrivning och andra specialuppgifter. För överenskommelse om tid, besök biblioteket eller hör av dig till biblioteket.

Böcker
Bibliotekets media kan sökas i Libris, som är en gemensam databas för universitets-, högskole- och specialbibliotek i Sverige. Libris innehåller drygt 7 miljoner titlar. I fältet för bibliotekskod skriver du "dah" (utan apostrofer) för att söka bland DOCHs böcker. Libris

Musik
Biblioteket har 1250 CD och 300 LP-skivor. I biblioteket finns utrustning för avlyssning. Skivorna får också lånas hem av DOCHs studenter och personal.

Musiken kan sökas i Libris. Använd bibliotekets kod "dah" (utan apostofer) i fältet för bibliotekskod samt kombinera med "musik" (utan apostrof) i menyn för materialtyp för att hitta musiken i DOCHs bibliotek. Om du inte gör dessa begränsningar i sökningen hittar du musiken vid alla bibliotek anslutna till Libris.

Film
Biblioteket har 200 filmer. De flesta av dem kan bara ses i biblioteket, men en del av dem kan även lånas hem av DOCH's studenter och personal. Bibliotekets filmer kan sökas i databasen Libris. Använd koden "dah" (utan apostrofer) i fältet för bibliotekskod samt kombinera med "film" (utan apostrofer) i menyn för materialtyp.

Uppsatser
Biblioteket har uppsatser och examensarbeten skrivna av DOCHs studenter. Förteckningen av uppsatser fördelade på ämne:

Artiklar
Se Sök media i vänstra menyn.


Sök böcker i ämnet dans

getxinfo2.jpg
Anonym 1988


Länkar till böcker inom speciella ämnen

Danshistoria
Dansterapi
Koreografi

Undervisning i balett
Fridans

 

cirkusaffisch.jpg
Anonym 1936


Länk till förteckning över tidskrifter i DOCH-biblioteket

Länk till förteckning över DOCH-bibliotekets filmer