Information

Tempo Dokumentärfestival 2018

2018-03-01

Dags för Tempo Dokumentärfestival 2018 där StDH:s studenter, alumner och lärare finns med på flera programpunkter. Festivalen pågår 5-11 mars i Stockholm.

Här får du en sammanfattning av de visningar och seminarier där StDH är involverade i:

Torsdag 8 mars:

  • StDH presenterar; på Bio Rio visas våra kandidatstudenters mittfilmer, och på Biograf Victoria presenteras StDH:s första masterstudenters work in progress-arbeten inom ramen för konstnärlig forskning.
  • Alumnerna Siri Hjorton Wagner (producent) med Beauty and the Beast och Ragnhild Ekner (regissör) med Ultras är med i Tempo Pitch 
  • Att arbeta med dokumentära processer kan göras på totalt olika sätt. Om det kommer våra professorer Bengt och Erik att diskutera, under programpunkten som kallas Bengt Bok och Erik Gandini spekulerar

Torsdag 8 och söndag 11 mars:

  • Anna Eborn, gick ut Dokumentärfilm 2015, med filmen Lida  

Fredag den 9 mars:

  • Sven Blume, som gick ut Dokumentärfilm 2013, medverkar i projektet Out by art, där klipp ur fem konstfilmer och en dokumentärfilm om konst och konstnärskap utanför normen, kommer att visas och diskuteras .

Lördag 10 mars:

  • Dokumentärfilmsstudenterna Manolo Diaz Rämö och Sharmarke Binyusuf med filmen Vi andra

Lördag 10 mars:

  • Short Dox Radio är tävlingen där en radiodokumentär på max tre minuter vinner 5.000 kronor samt får delta i den nordiska shortdoxtävlingen som äger rum i Oslo i vår. Bengt Bok, professor i radioproduktion på StDH, har instiftat detta pris.

Lyssna ensam i hörlurar när du vill – första delen börjar på Kärrtorps tunnelbanestation.
Sound walk: Kärlekslandet är skapad av Sara Olsson och Astrid Mohlin, båda studenter på Radioutbildningen. Ladda ner soundwalk-appen här och sök på "Kärlekslandet".

Läs mer om festivalen här: Tempo Dokumentärfestival 2018