Information
 
Stockholms dramatiska högskola

Ny kurs i samarbete med Fryshuset

2018-04-03

Go Public! Din röst – din story är en ny kurs som vi gör i samarbete med Fryshuset. Målet är att förnya Sveriges scener genom att ge plats åt en mångfald av erfarenheter och röster.

– Representationen på Sveriges scener behöver i högre grad överensstämma med hur Sverige ser ut. Om scenkonsten ska fortsätta vara angelägen behöver alla röster, erfarenheter och representeras, säger Christina Molander, på Institutionen för scenkonst som tillsammans med Simon Norrthon på institutionen för skådespeleri, varit med och tagit fram kursen i samarbete med Maria Bolme, Emil Rosen Adsten och Ulf Stenberg från Fryshuset.

Samarbetet mellan Fryshuset och StDH ska förhoppningsvis leda till att andra och nya målgrupper söker skolan och att fler får kunskap om vilka yrken som finns på, runt och bakom scenen. Kanske lockas någon till ett yrke de innan inte visste fanns?

– Det är en klass- och kulturfråga vilka som söker och går konstnärliga högskoleutbildningar och dessutom är det många som inte ens känner till att skolan finns eller vad man gör där, säger Maria Bolme.

För många är det ett stort steg att ta studielån, inte minst till en konstnärlig utbildning som leder till en osäker arbetsmarknad. Go Public! är en kortare kurs som kan fungera som introduktion till scenkonsten och vad ett yrke där skulle kunna innebära.

Kursen som startar hösten 2018 är en pilotkurs för den ettåriga utbildning som är tänkt att starta i januari 2019.
Sök kursen här: Go Public!