Foto: Jonas Jörneberg
Information
 

Marie Nikazm Bakken blir konstnärlig ledare på Turteatern

2017-08-22

Marie Nikazm Bakken tog examen i Teaterregi vid Stockholms konstnärliga högskola/StDH tidigare i år och blir 2018 ny konstnärlig ledare på Turteatern.

I våras tog Marie Nikazm Bakken examen i Teaterregi vid Stockholms konstnärliga högskola/StDH och redan nästa höst tillträder hon som konstnärlig ledare för Turteatern i Stockholm. En teater hon är bekant med sedan tidigare efter att ha jobbat med uppsättningen "Hamletmaskinen" som var ett lyckat samarbete mellan Turteatern och StDH.

"Jag vill att min tid på Turteatern ska kännetecknas av omöjliga projekt, hög risk, teatralitet, kostymdrama, odysséer, blod, stridsscener, flygande drakar, poesi, sjöodjur och sjöjungfrur, hybris, skratt, kärlek och så vidare för evigt", säger Marie i ett pressmeddelande.

Christina Molander, prefekt på institutionen för scenkonst, är inte förvånad över nyheten och glad att norska Marie, med sin egensinniga och njutbara scenkonst, blir kvar i Sverige.

Professor Hilda Hellwig, Maries huvudlärare under de tre åren på StDH, önskar henne nu ett stort lycka till i arbetslivet och hoppas att samarbetet mellan Turteatern och StDH fortsätter.