Information
Stockholms dramatiska högskola

Scenex17: Våning 24

Ett event om framgång och lycka, högst upp i Wenner-Gren Center

Välkommen till Våning 24, platsen från 1961, hoppets tid! Här kan du hitta något som du tappat, eller befrias från det som hindrar dig från att leva fullt ut.

Våning 24 är en föreställning som spelas i form av ett event om framgång och lycka: "Att flyga fritt". Publiken följer en historia full av kontraster och får som deltagare i eventet reflektera över sina egna val i livet. När fasaden krackelerar står publiken både som mottagare och betraktare av konflikten.

Våning 24 skapades ur en en vilja att göra scenkonst utanför det konventionella scenrummet. Inspirerat av konferens- och festvåningen på Wenner-Gren Center utvecklades en föreställning i form av ett event om framgång, lycka, frihet och framtidstro, som publiken bjuds in till. I arbetet med Våning 24 har det konstnärliga teamet undersökt former för delaktighet och vad ett platsspecifikt verk kan vara, utifrån en text av dramatiker Talajeh Nasiri.
 

Skådespelare

Karin de Frumerie, Ulrika Malmgren och Yarién Rodriguez.

Konstnärligt team

Regi: Peter Elmers
Dramatiker: Talajeh Nasiri
Dramaturg: Elsa Berggren
Kostym- och maskdesign, scenografiöga: Moa Möller
Ljuddesign: Robin af Ekenstam
Producent: Stina Engqvist


Scenex17

Föreställningen är ett av årets examensprojekt inom Scenex17 från institutionen för scenkonst på StDH/Stockholms konstnärliga högskola.

Scenex17 består av samtliga examensprojekt som studenterna på scenkonstutbildningarna Dramatik/Dramaturgi, Kostymdesign, Ljuddesign, Ljusdesign, Mask- och perukdesign, Scenkonstproducent, Scenografi, Teaterregi och Teaterteknik, gör under sista terminen på kandidatnivå.