Information
Stockholms dramatiska högskola

MOVIT EXPO! Julia Kraus Dybeck: Short Interruptions

Ett utforskande av rörelsens relation till text.

Vi utforskar normalitetsbegreppet och synen på kroppen i läkarrummet och i det offentliga rummet från 1600-talet till idag.

I vår konstnärliga process skapar vi vår egen värld där våra regler gäller och där den egna subjektiva förståelsehorisonten ständigt sätts på prov och ifrågasätts i olika situationer och genom olika kommunikationsförsök.

Vi skapar ett fiktivt rum där tiden är oändlig, där saker och minnen finns kvar fast tiden har gått förbi. Där vår starkaste drivkraft är att bevara vår identitet förbli normal hur egendomlig vägen dit och återskapandet än må vara.
 
Vi tolkar fritt utifrån berättelserna ”Mannen som förväxlade sin hustru med sin hatt” av Oliver Sacks samt texter i urval av Karin Johannisson och ”Tecknen, läkaren och konsten att avläsa kroppar” och utforskar tillsammans med dessa texten rörelsen relation till text.

  • Vad är dansarens intuition utifrån text?
  • Vad föder vad och när, hierarkierna där emellan och ordets makt och tydlighet?
  • Hur kan jag ta metaforik suggestiva rörelser och organisera in dom i ett narrativ?

I det konstnärliga arbetet utforskar vi även rörelsens och koreograferandets möjligheter inom ramen av teaterns dramaturgi med dess tydliga form och Aristoteliska pelare.

Av och med

Koreograf : Julia Kraus Dybeck
I samskapade med dansarna: Elin Hallgren, Emelie Wahlman och Åsa Lundvik Gustafson.
 
Julia Kraus Dybeck, gick ut dansarutbildningen ”Maslool” yrkesskola i Tel Aviv 2010 och har sedan dess varit verksam dansare och främst i Israel t o m 2016 och arbetat med koreografer som Noa Shadur, Rotem Tashach, Maya Brinner och var mellan 2014-2016 dansare i Roy Assaf Dance company. Hon har koreograferat ett antal egna stycken som “רצועות BAND”, ”From A to B” och ”Sabelles röda klänning”.
 
Elin Hallgren. Dansare och gick ut Balettakademin yrkesskola i Stockholm 2008.
Sen dess har hon arbetat med Claire Parson, Kajsa Giertz, Minna Krook mfl och har varit medlem i Carrasco dance company sen 2008 i produktioner som Bartolomeo, Girls will make you Blush, Ready Ready mfl.
 
Emelie Wahlman. Gick ut Dansarutbildningen på DOCH 2011 och har sedan dess frilansat som dansare och arbetat med koreografer som Disa Krosness, Elina Elestrand, Clara Björck mfl. Emelie och har även koreograferat mycket själv och varit medskapare i flera produktioner.
 
Åsa Lundvik Gustafson. Dansare som gick ut Svenska balettskolan 1990. Sen dess har hon arbetat som dansare i kompanier som Operabaletten 1990-1995, Carte Blanche, Cullbergbaletten 1996-2014 och har sedan 2014 frilansat med koreografer som Helena Franzén, Anna Vnuk mfl.

MOVIT EXPO!

Här ser du hela programmet för MOVIT EXPO! 13-16 november. 

See the complete program for MOVIT EXPO! 13-16 november.